Szerezz több pontot a minősítés során egy jó weboldallal!

A szálláshelyek minősítése egy pontozásos kritériumrendszer alapján történik. Ebben a rendszerben 9 pontot ér a minőségi online jelenlét. A VendégházMarketing által nyújtott szolgáltatások mind megfelelnek a kritériumrendszerben előírtaknak!
január 13, 2023
Jesch Kata

Szerezz több pontot a minősítés során egy jó weboldallal!

2022 január 1-től fokozatosan megkezdődik a szálláshelyminősítő rendszer bevezetése. Az újonnan induló kereskedelmi- és a magánszálláshelyek, egyéb szálláshelyek működésének előfeltétele lesz a nemzeti szálláshely-minősítési rendszerben meghatározott minőségi fokozatnak való megfelelés, azaz az adott szálláshely minőségi fokozatának ellenőrzött és igazolt megléte, az 1-5 csillagos rendszerben. Az új rendszer eredményeként a jövőben kizárólag a minősítéssel rendelkező kereskedelmi szálláshelyek, magánszálláshelyek és egyéb szálláshelyek működhetnek a piacon.

A jövőben szálláshely-üzemeltetési tevékenység csak olyan szálláshelyen folytatható, amely megfelel a szálláshely-minősítő szervezet elektronikus felületén közzétett, az adott szálláshelytípusra vonatkozó követelményeknek.

Miért történik mindez?

Az új rendszer célja, hogy mind a külföldi, mind a belföldi vendégek egyértelmű információt kapjanak a Magyarországon hét szálláshelytípusban működő, mintegy 42 ezer szolgáltató által kínált szolgáltatás minőségéről.

Hogyan függ össze a minősítés az online jelenléttel?

A szálláshelyek minősítése egy pontozásos kritériumrendszer alapján történik. Ebben a rendszerben 9 pontot ér a minőségi online jelenlét, amely a következőket tartalmazza:

  • Közösségi portálon vagy szálláshelyközvetítői oldalon szerepel a valóságnak megfelelő fotókkal, aktuális információkkal (megközelíthetőség, szálláshely leírás)
  • Saját honlap a valóságnak megfelelő fotókkal, aktuális információkkal (megközelíthetőség, szálláshely leírás), azaz a saját honlap naprakész információkat tartalmaz valóságnak megfelelő fotókkal, illetve fotógalériával, elérhetőségekkel, szobaárakkal, foglalási felülettel. Továbbá leírást tartalmaz a szobák típusairól, a férőhelyek számáról és az elérhető szolgáltatásokról. A fotókon minimum az épület külsejét, a vendégszobákat és a közösségi tereket szükséges megjeleníteni.
  • Online foglalási lehetőség (Közösségi portálon vagy szálláshely-közvetítői oldalon, vagy saját weblapon lehetséges valós idejű, közvetlen foglalás.)

A VendégházMarketing által nyújtott szolgáltatások mind megfelelnek a kritériumrendszerben előírtaknak! Nem mellesleg, segítségünkkel elkezdheted megtölteni szabad dátumaidat – hiszen ez lenne a cél…

 

A magán- és egyéb szolgáltatásra vonatkozó kritériumrendszer letölthető innen.

A Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Egyesület weboldala itt érhető el.

A cikk a szallashelyminosites.hu weboldalon található információk alapján készült.

Megosztom:

Facebook
LinkedIn
Email

Kalkulálj személyre szabott árat:

Olvass másról is: