Minek költsek profi fotósra, videósra, hiszen én is tudok jó képeket lőni a telefonommal?

A jó fotós nem csak kattintgat, hanem egy koncepció mentén készít megfelelő felbontású képeket, lelkiismeretesen utómunkázik és olyan beállításokat talál, megtámogatva a legjobb fényviszonyokkal, amitől felragyog egy-egy enteriőr. 
március 17, 2023
Turbuk Ági

Minek költsek profi fotósra, videósra, hiszen én is tudok jó képeket lőni a telefonommal?

Ha minden ilyen kérdésnél bedobtunk volna egy 100-ast egy perselybe, már összejött volna egy havi hirdetési költség…

Hidd el, nem lehet megspórolni, hacsak nem az a célod, hogy évi pár foglalásod legyen. 

Az igény már kialakult a minőségi vizuális tartalomra, és nincs visszaút. Lehet okolni az Insta-világot, az agyonszerkesztett celeb valótlanságokat, de az igazság az, hogy a közösségi média elterjedésével évek alatt megnőtt az igény a minőségi tartalomra. Nem a celebek termelték ki, hanem mi magunk. Figyeljük meg, ha egy minket érdeklő témában fogyasztunk tartalmat, sokkal hamarabb követünk/likeolunk olyan képeket/videókat, amik esztétikailag kielégítőek, mint a silány, életlen, rossz beállítású társaik. 

A felhasználók annyi képi anyaggal találkoznak naponta, hogy egy bizonyos szint alatt meg sem állítják a hírfolyamot. Ha pedig fel akarjuk venni a versenyt a szépen fotózott vendégházakkal, akkor bizony áldoznunk kell egy jó fotósra, videósra, hacsak történetesen nem vagyunk magunk is ebben jártasak. 

A mai telefonokkal valóban lehet szép képeket készíteni, de soha nem fogja megközelíteni azokat a fotókat, amiket egy jó fotós készít. Mert a jó fotós nem csak kattintgat, hanem egy koncepció mentén készít megfelelő felbontású képeket, lelkiismeretesen utómunkázik és olyan beállításokat talál, megtámogatva a legjobb fényviszonyokkal, amitől felragyog egy-egy enteriőr. 

Ha pedig valóban ki szeretnénk küszöbölni az ezzel kapcsolatos bosszúságokat, érdemes a fotósnak és a weboldal készítőjének szoros együttműködésben dolgoznia, hogy a csodás képek kompatibilisek legyenek a weblap arányaival… 

Sokszor téma, hogy mi a jobb, a fotó, vagy a videó, a mi sokéves tapasztalatunk azt mutatja, hogy mindkettő kell – a megfelelő arányban.

A vizuális anyagok sok helyre kell, hogy kikerüljenek, ezért a tájolás, a képkivágás szintén fontos, hogy vegyesen rendelkezésünkre álljon. A posztoknál más lesz a megfelelő méret, mint a sztori-ban, a videók jó, ha álló és fekvő formátumban is elkészülnek, attól függően, hogy hova szánjuk őket.

FOTÓS CSAPATOT AKAROK

A fentiek mellett egyre nagyobb figyelmet kapnak azok a típusú tartalmak is, amikor egyáltalán nincs megszerkesztve, átgondolva, hanem gyors bejelentkezés formájában a maga valójában mutatja a helyszínt. Ezekre általában a TikTok és sztori felületei adnak lehetőséget, úgyhogy, ha van kapacitás, bátorítunk mindenkit saját, telefonos tartalmak megosztására is. Mégegyszer hangsúlyoznánk, hogy nem a fotós által készített tartalmak helyett, hanem mellett. 😉 

Megosztom:

Facebook
LinkedIn
Email

Kalkulálj személyre szabott árat:

Olvass másról is: