Miért nem jön vendég, pedig nyáron telt házzal üzemeltem…

Eljött az idő, hogy a szállástulajdonosok is felismerjék, marketing tevékenység nélkül manapság nem lehet jól szálláshelyet üzemeltetni. A vendégek igényei egyre magasabbak, aminek ha nem felelünk meg, nem minket választanak.
november 21, 2023
Turbuk Ági

Miért nem jön vendég, pedig nyáron telt házzal üzemeltem…

Az ősz beköszöntével, ahogy elindul az off szezon, mindig többen keresnek fel bennünket, miután a nyarat telt házzal vitték végig reklám és marketing tevékenység nélkül. Nyáron lényegesen könnyebb megtölteni a foglalási naptárat, hiszen mindenki utazik a szabadságoknak és nyári szünetnek köszönhetően. 

De a valóság kíméletlenül beköszönt ősszel a rossz idővel együtt, ezért a holt szezonok megtöltésére mindenképp érdemes minél előbb elkezdeni foglalkozni a szálláshely marketingjével. 

Alapvetően ez egy elég összetett kérdés, először mindig érdemes az elejéről indítani, ezért nézzünk meg pár bevezető kérdést:

  1. Eléggé látható vagyok a potenciális ügyfeleknek, vagy csak azért találtak meg a szezonban, mert a többi szálláshely már elkelt? 
  2. Van szépen átlátható weboldalam, közösségi média felületeim, ahol valós, szép fotókkal illusztrálom, hogy hova várom a vendégeket? 
  3. Az ismerőseim/családom/üzleti partnereim tudják rólam, hogy szállást üzemeltetek, és teszek róla, hogy eszükbe jussak, ha pár éjszakára megszállnának valahol?
  4. Vállalkozásként tekintek rá, vagy csak egy mellékállásként? 
  5. Tényleg úgy néz ki, olyan a berendezés, a minőség, a koncepció, amire büszke vagyok és én is szívesen foglalnék ide? 
  6. Használok bármilyen marketing tevékenységet (posztok, hirdetés, szórólap, együttműködések, plakát, hírlevél…stb), hogy felhívjam magamra a figyelmet? 

Ez csak néhány kérdés azok közül, amit érdemes minden szállásadónak megválaszolni saját maga számára, mert sokszor ott bukik el a dolog, hogy nem egy komplett vállalkozásként tekint rá. 

A piacon NAGYON sok szálláshely van, ráadásul a vendégek igényei is egyre magasabbak, úgyhogy már nem elég az a hozzáállás, hogy egy megörökölt ingatlant mindenféle koncepció és tervek nélkül felregisztrálunk a szállás.hu oldalára. 

Ha úgy érzed, a marketing bármely területén segítségre van szükséged, keress meg bennünket! 

A weboldaltól kezdve a berendezésen és fotózáson át egészen a hirdetésekig és együttműködések leszervezéséig szinte minden területre van szakértőnk, hiszen tudjuk, hogy egyre komplexebb dolog szálláshelyet jól üzemeltetni, plusz csapatban együtt gondolkodva sokkal szórakoztatóbb! ☺ 

Megosztom:

Facebook
LinkedIn
Email

Kalkulálj személyre szabott árat:

Olvass másról is: