Duna Lodge weboldal és arculat esettanulmány

Weboldal és arculat tervezése a Duna Lodge prémium vendégháznak
február 11, 2023
Jesch Kata

Duna Lodge weboldal és arculat esettanulmány

Ügyfél:

Ákos régi ismerős, ceremóniamester, valamint rendezvényeken szelfigépeket üzemeltet, és most nyitottak a testvérével egy csodás kis luxi vendégházat Dunaszentmiklóson.

Kata legelső munkáinak egyike volt a szelfigépes weboldala, így Ákos őt kérte meg a Duna Lodge vendégház weboldalának elkészítésére is. Ákos az ügyfelek gyöngye. Pontos, precíz, mindent átnéz, minden szöveget megír, a jó helyre tölt fel minden képet, szóval nagyon gördülékenyen lehet vele dolgozni.

Feladat: 

A Duna Lodge weboldalánál nem voltak nagyon konkrét elképzelések, Ákos ránk bízta a designt, az volt a lényeg, hogy mivel prémium kategóriába esik, így ezt tükrözze a weboldal is. Kért hozzá saját szállásfoglalási rendszert, valamint logót.

Logó: 

Mivel itt sem volt konkrét elképzelés, így sokféle stílusban mutattunk terveket, hogy eltaláljunk egy irányt:

Gyakorlatilag bele is szerettek az egyikbe, picit más betűtípus volt a kérés, így nagyon gyorsan véglegesítettük a logót. Íme:

És itt vannak a verziók:

És egy kis színpaletta és typográfia:

A sárga 

Mivel ez a szépséges mustársárga szín a logóban elég meghatározó, így úgy döntöttünk, hogy nem nagy mennyiségben, de ezt használjuk a weboldalon is, az egyszerű, prémium hatást erősítő fekete-fehér-szürke mellett.

A sárgának feketével és fehérrel kombinálva erős a figyelemfelkeltő hatása. Dinamikus, lendületes, viszont ha nincs túlsúlyban, akkor letisztult betűtípusokkal, és a kevert, kicsit tompább feketével ad egyfajta fiatalos eleganciát. A sárga az optimizmus, a napfény és a melegség színe, ami nagy mennyiségben zavaró lehet, viszont  sok világos felülettel, igényes képanyaggal, és kevesebb fekete alkalmazásával pedig elkerülhető a támadóbb, agresszívebb összhatás.

Ezt szerettük volna megfogni a weboldal designnal.

Weboldal

Egy szálláshely weboldalánál vannak fix elemek, amiket az informálódók (leendő vendégek) keresnek. Ilyenek a szálláshely fotók, a környékbeli látnivalók, meg nyilvánvalóan az árak. 

Nagyon fontos a jó minőségű képanyag, amiről a Duna Lodge-nál Urbancsók Marcell gondoskodott 🙂

A Duna  Lodge-nál is meghagytuk ezeket a fix elemeket, és nagy hangsúlyt fektettünk a látványra. 

Útvonaltervezővel, google térképpel, kattintható telefonszámmal és e-mail címmel, szűrhető képgalériákkal, diavetítéses, Ken Burnst hatással megbolondított herot használtunk. Sőt, drónos videóval körbe is lehet nézni a Duna Lodge-ban. Az ilyen prémium szálláshelynek az egyik fő social csatornája az Instagram, így fontosnak tartottunk Insta Feedet is beilleszteni a főoldalra. Természetesen mobilra és tabletre optimalizálva, reszponzív megjelenítésű a weboldal.

Szállásfoglalási rendszer

Többféle foglalási rendszert építettünk már wordpress oldalakba, de ez most egy új plugin volt.

Izgultunk, hogy egyértelmű legyen a user számára is, és nem kellett csalódnunk. Egy egyszerűbb rendszer, amit egy vendégház szuper jól tud használni. A foglalási rendszer automatizál, valamint képes szinkronizálni a nagy szállásmegosztó oldalakkal. Nekünk ide több nem is kellett, hiszen a Duna Lodge 2 személyes vendégház, 3 féle árkalkulációval. Ez a menedzsment rendszer egy sokszobás hotelnek már túl egyszerű lenne, de egy olyan szolgáltatónak, akinek egy vagy több szálláshelye van, tökéletesen megfelel. 

Linkek:

Búzer Ákos ceremóniamester: https://www.facebook.com/buzerakos/

Duna Lodge szálláshely: https://dunalodge.hu

Fotók: Urbancsók Marcell https://www.urbancsokphoto.hu/

Videó: Csenki Benjámin https://www.youtube.com/c/BenjaminCsenkiFilms

Selfi’n’go: https://selfiengo.hu

Weboldal & Social media menedzsment: VendégházMarketing

Megosztom:

Facebook
LinkedIn
Email

Kalkulálj személyre szabott árat:

Olvass másról is: