Adathalászok és botok által generált foglalások

Egy botok által generált foglalás nagyon hasonló lesz az igazihoz, de azonnal gyanússá válhat, ha valamit mégis nagyon variálni szeretne. Más platformon akar kommunikálni? Nem akarja betartani a hivatalos foglalási procedúrát? Kifogásokat keres?
november 14, 2023
Turbuk Ági

Adathalászok és botok által generált foglalások

Előző cikkünkben az adathalász üzeneteket vettük górcső alá, de egyre több szakmai csoportban halljuk, hogy sajnos a botok is egyre szofisztikáltabb módszerekhez folyamodnak, hogy információhoz jussanak. Nézzük meg most azokat a szállásfoglalásokat, amik nem, hogy nem valósak, de kárt is tudnak nekünk okozni.

A mesterséges intelligencia térhódítása jár nagyon sok jóval, meg tudja könnyíteni az életünket, de ezzel egyidejűleg a negatív hatásait is jobban érezzük. Anélkül, hogy egy borús jövőképet festenénk, inkább arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy mennyire fontos (és egyre fontosabb) a BIZTONSÁGOS HASZNÁLATA a digitális platformoknak.

Amikor jön egy foglalás, természetesen elsőre felcsillan minden szállásadó szeme, hiszen a vendégek nélküli vendégház csak kiadás, ezért, ha valami apró eltérést fel is fedezünk az aktuális foglalásban, nem feltétlen gondolunk arra, hogy vaklárma.

Egy botok által generált foglalás nagyon hasonló lesz az igazihoz, de azonnal fel kell gyulladni a piros lámpának a fejünkben, ha valamit mégis variálni szeretne. Ez lehet egy külön platformon való további beszélgetés indítványozása (tehát NEM a hivatalos foglalási rendszereken keresztül), külön fizetési kérések, annak ellenére, hogy egyértelmű a foglalás menete, adatok kérése a szállással kapcsolatban, illetve, ha előleget kell fizetni, a kifogások különböző változatai, hogy miért nem szeretné megtenni. 

A jó öreg mondás erre is ráhúzható, nem minden variáló vendég adathalász, vagy bot, de minden adathalász, vagy bot variál. ☺

Amit mi tehetünk: tudatosan és magabiztosan tartsuk magunkat a hivatalos foglalási procedúrához, illetve tegyünk meg minden biztonsági intézkedést akár a weboldalunkkal, akár a közösségi oldalainkkal kapcsolatban, hogy ne férjenek hozzánk és az adatainkhoz. 

A weboldalunk biztonságossá tétele a webfejlesztő feladata, így vegyük fel vele a kapcsolatot és járjunk ennek utána, a közösségi média felületeken pedig feltétlen kapcsoljuk be a 2 faktoros hitelesítő funkciót az általunk kezelt oldalaknál.

Szükséged van egy biztonságos weboldalra? Menő social oldalt szeretnél a szállásodnak? 

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Megosztom:

Facebook
LinkedIn
Email

Kalkulálj személyre szabott árat:

Olvass másról is: