Hogyan válaszd ki a megfelelő szakembert szálláshelyed weboldalának elkészítésére?

A megfelelő webdesigner kiválasztása szálláshelyed weboldalának elkészítésére elsőre lutrinak tűnhet. Rengetegen foglalkoznak weboldalkészítéssel, vajon honnan fogod tudni, hogy ki lesz a megfelelő?
június 26, 2023
Jesch Kata

Hogyan válaszd ki a megfelelő szakembert szálláshelyed weboldalának elkészítésére?

A megfelelő webdesigner kiválasztása szálláshelyed weboldalának elkészítésére elsőre lutrinak tűnhet. Rengetegen foglalkoznak weboldalkészítéssel, vajon honnan fogod tudni, hogy ki lesz a megfelelő? Nem beszélve arról, hogy mindannyiunknak van legalább egy olyan ismerőse, akitől azt hallottuk, hogy a programozó eltűnt, nem adta át a hozzáféréseket, nem fejezte be a munkát.

Annak érdekében, hogy egy kicsit megkönnyítsük a választást, 15 sarokpontot mutatunk, amit érdemes figyelembe venni, amikor tervezőt választunk szálláshelyünk weboldalának elkészítésére.

1. A webdesigner tapasztalata

Amikor szakembert keresel, fontos megnézni a tapasztalatait. Mióta tervez weboldalakat? Milyen weboldalakat készített már? Minél több tapasztalattal rendelkezik egy webdesigner, annál felkészültebb, annál inkább biztonságban tudhatod weboldaladat. A tapasztalt designerek tudják, hogy hogyan kell egyedi igényeidnek megfelelő weboldalt tervezni – rengeteg tudás és tapasztalat áll rendelkezésükre.

2. Portfólió

Fontos a webdesigner portfóliójának áttekintése is. Ez jó képet ad arról, hogy milyen típusú és minőségű munkát végez. A referenciák segítenek eldönteni, hogy bejön-e Neked az a stílus, amit a desgner képvisel.

3. Árképzés

Az ár is természetesen szempont a webdesigner kiválasztásakor. Fontos, hogy megfizethető legyen, ugyanakkor minőségi munkát kell végezzen. Sajnos pár tízezer forintért nem kapsz hosszútávon működő, a jelenkor technológiai igényeinek megfelelő weboldalt.

4. Stílus

Ha webhelyet szeretnél készíttetni szálláshelyed számára, akkor meg kell győződnöd arról, hogy a webdesigner megérti a Te személyes elképzeléseidet is. A tervezőnek képesnek kell lennie olyan weboldal létrehozására, amely a lehető legjobb fényben mutatja be szálláshelyedet, nem utolsósorban pedig a Te ízlésednek is megfelel, és szakmai sarokpontok mentén kerül kivitelezésre. 

5. Technikai szakértelem

Figyelj arra is, hogy mennyire ismeri a designer a legújabb webdesign trendeket és technológiákat? Például tud-e reszponzív/mobilbarát weboldalt készíteni? 

6. Kommunikáció

A kommunikáció kulcsfontosságú egy weboldal elkészítése során. Minden egyes weboldal elkészítése más és más. A weboldalad készítése során elvárt a folyamatos kommunikáció, és hogy kérdéseidre megnyugtató válaszokat kapj.

7. Projektmenedzsment

A projektmenedzsment egy másik fontos tényező, amelyet figyelembe kell venni. Van-e munkafolyamata a designernek? Kér-e jóváhagyást Tőled bizonyos helyzetekben? Az ügyfél akkor elégedett, ha látja, hogy hogyan halad a munka.

8. Utánkövetés

Szükséges figyelembe venni az utánkövetést  is. Tud-e (akar-e) a designer segíteni az indítást követő változtatásokban vagy frissítésekben? Elengedi a kezed, vagy fogja, és rendelkezésre áll?

9. Határidő

Webdesigner kiválasztásakor fontos figyelembe venni a határidőket is. Mennyi időbe telik megtervezni és lefejleszteni a weboldalad? 

Légy résen, ha valaki nem akar határidőt vállalni! A mi munkáink akár kettő hét alatt is elkészülhetnek, és minden esetben szerződésben rögzítjük a határidőket.

10. Webes szabványok

Az is fontos, hogy a választott tervező ismerje a webes szabványokat. Ez biztosítja, hogy webhelyed megfeleljen a legújabb webdizájn trendeknek és technológiáknak. Egy elavult webdesignnal vendégeket veszítesz!

11. SEO

Ismeri a designer a keresőoptimalizálás kifejezést?  A Vendégházmarketing csapata rendelkezésre áll SEO/keresőoptimalizálás szolgáltatással is, keress minket, ha erre van szükséged. Weboldalainkat minden esetben technikai SEO-val készítjük – ehhez pedig választhatsz szakértő kollégánktól keresőoptimalizálási szolgáltatást.

12. Böngésző kompatibilitás

Fontos szempont a böngésző-kompatibilitás is. Weboldaladnak kompatibilisnek kell lennie az összes főbb böngészővel, beleértve a Chrome-ot, a Firefoxot és a Safarit.

13. Platformok

A tervezőnek ismernie kell a legnépszerűbb webhely-platformokat is, mint például a WordPress. Ez megkönnyíti a Te igényeire szabott weboldal tervezését.

Minden webhelyünk WordPress-ben készül – ez népszerű és rugalmas platform, valamint könnyen használható és karbantartható. Ügyfeleink számára az is megnyugtató, hogy nem speciális hátterű weboldal készül, amellyel ha bármi történik, inged-gatyád rámegy (persze akkor ha egyáltalán vállalja valaki…)

14. Tárhely

Szempont a jó tárhely, és az ehhez kapcsolódó jó support. Ez biztosítja, hogy weboldalad stabil és megbízható szerveren legyen tárolva. 

15. Karbantartás

Vállal a designer karbantartást, hibajavítást? Milyen gyakran frissíti az oldalt? Rendelkezésre áll, hogy segítsen módosításokban? A support csomagjaink igénybevételével tudhatod, hogy weboldalad jó kezekben van, hogy a legújabb szoftver- és biztonsági frissítésekkel frissül, és rendszeresen végzünk biztonsági mentéseket is. 

Ezek a fő sarokpontok, melyeket szükséges figyelembe venned, amikor weboldalkészítőt választasz. Ne feledkezz meg soha a személyes szimpátiáról se! 😉

A VendégházMarketing csapata mindig készséggel áll rendelkezésedre bármilyen kérdés esetén. Időt szánunk arra, hogy megértsük igényeidet, elképzeléseidet és személyre szabott megoldásokat kínáljunk. Ha már van weboldalad, de nem vagy vele elégedett, akkor is hívhatsz minket: audit szolgáltatásunkkal örömmel állunk rendelkezésedre!

Készen állsz az indulásra? Keress minket még ma ingyenes konzultációért és árajánlatért!

Megosztom:

Facebook
LinkedIn
Email

Kalkulálj személyre szabott árat:

Olvass másról is: